izdelki iz pire


preprosta odločitev

ker je zdravo

...izdelki iz pire, ker šteje zdravje...

  

Ime: Anita
Priimek : Eržen
Gsm: 041/522-534

Kontakt

Pira... (Kaj to je, kaj so prednosti pire,...)
Pira (Tricitum Spelta) je redko žito, ki se lahko ekološko prideluje, saj je ena izmed najbolj odpornih sort. Uspeva na kislih tleh, zato vsebujejo tako pira kot oluščki kristale kremenčeve kisline.

Pira ima mnoge blagodejne učinke, ki nam lahko pomagajo lajšati težave.

Pira namreč:

  • - Blaži bolečine
  • - Pomirja
  • - Odpočije
  • - Je odličen izolator proti škodljivem stanju (sevanju)
  • - Zagotavlja prijetno posteljno klimo in mirno spanje


Vse to v vzglavniku iz pirinih oluščkov. Vzglavniki so iz naravnih materialov (bombaž,lan), koži prijaznih materialov, ki so zračni in prijetni na dotik! Polnjeni pa so z oluščki pirine semenske lupine! Sestava vzglavnika zaznamuje prožnost in zračnost. Namenjen je podpiranju vratnega dela hrbtenice in ramenskega obroča. Zaradi njegove zračnosti preprečuje potenje, prav tako je vzglavnik odličen izolator proti škodljivem sevanju!

Kaj pa vzglavnik iz ajdovih oluščkov?

Tako kot pirini vzglavniki so tudi ajdovi oluščki oblečeni v laneno ali bombažno prevleko. Polnjeni so z oluščko ajdine semenske lupine, ki je obdelana z posebnim postopkom, zato so vzglavniki primerni tudi za ljudi z občutljivimi dihali. V ajdi najdemo "rutin" ki je znan kot rastlinski antioksidant. Telo varuje pred sevanjem in pospešuje propustnost kapilar, saj vpliva na uravnoteženje krvnega obtoka.

Ogledov:
16684